Шампионът на Италия Ювентус удължи серията си без шампионатна загуба от Интер на 7 мача след 27-ия кръг на Серия А. В голямото неделно дерби "бианконерите" категорично се наложиха над гранда от Милано с 2:0 и му показаха, че все още е далеч от челните позиции в калчото. Леонардо Бонучи и Алваро Мората бяха голмайсторите за тима на Масимилиано Алегри, който остави впечатлението, че взе победата без да играе на върха на възможностите. От другата страна "нерадзурите" за пореден път демонстрираха слабостите в своята игра и започнаха да атакуват по-масирано едва когато шампионът им позволи.

По този начин Интер се провали в един от най-важните си двубои през сезона, както треньорът Роберто Манчини и мнозина други в клуба определиха срещата. Поражението не им позволи да мръднат от 5-ото място (48 т.), докато Юве събра 61 точки и дръпна временно с 4 пред втория Наполи, когото утре го чака дерби срещу Фиорентина.

Шампионът на Италия буквално влетя в мача на висока предавка и само в първите 9 минути създаде три изключителни ситуации. Още в 5-ата Ернанес амбициозно реши да стреля от около 30-ина метра и нанесе страховит шут, който премина над плонжа на Самир Ханданович и разтресе напречната греда. Две минути по-късно Манджукич избяга на левия фланг, за да получи и веднага пусна по тревата към Пауло Дибала пред точката на дузпата. Аржентинецът стреля от движение, ала защитник парира шута му с тяло. В 9-ата Манджукич пак вся смут в наказателното поле и се пребори за топката, като отправи мощен изстрел по диагонала отляво, който прелетя високо над целта.

В 19-ата Щефан Лихтщайнер направи супер включване отдясно и центрира добре пред вратарското поре, където Манджукич надскочи защитниците и стреля с глава. В изпълнението му липсваше сила и Ханданович улови.

Лошата новина за Юве през първата част дойде в 36-ата минута, когато стана ясно, че контузията на Джорджо Киелини е сериозна и той не може да продължи. Младият Даниеле Ругани влезе в игра и до почивката домакините не създадоха нищо по-опасно.

За първите 45 минути Интер не можа да сътвори почти нищо креативно в предни позиции с изключение на една ситуация, при която Икарди не можа да овладее много находчив пас на Родриго Паласио. Лошото за „нерадзурите“ бе, че те започнаха второто полувреме по най-лошия начин. В 47-ата минута Данило Д'Амброзио взе тотално грешно решение да чисти с глава едно неточно центриране и така сложи топката на волето на Лео Бонучи. От остър ъгъл бранителят показа впечатляващ завършващ удар покрай слисания Ханданович за 1:0.

Юве можеше да довърши съперника си в 52-ата с контраатака отляво, при която Алекс Сандро намери Дибала на 17-18 метра от вратата и нападателят шутира от движение. Ханданович не мръдна, но за негов късмет топката премина покрай лявата му греда.

До края на мача „бианконерите“ определено започнаха да чакат съперника на контраатака и след няколко неуспешни опита сполучиха. В 82-ата минута резервата Алваро Мората се спусна отляво и макар да си поведе дълго топката, я отне от Жоао Миранда в наказателното поле. Бразилецът реши да си я връща и влезе изключително наивно в краката на испанеца, което значеше само едно – дузпа. От бялата точка Мората не трепна и прати Ханданович в грешната посока – 2:0 – след което отиде до скамейката, за да поздрави Симоне Дзадза.

Интер стигна до първата си реална възможност едва в добавеното време, когато Ляич успя да прокара топката за Едер в наказателното поле, който стреля и Джиджи Буфон трябваше да се намесва.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS