Отборът на Лацио постигна своята четвърта победа през сезона в Серия А. На „Стадио Фриули“ римляните подчиниха Удинезе с 3:0 в мач от 7-ия кръг на калчото, с което поне до изиграването на неделните мачове излязоха на трето място в класирането.

Много силно за „лациалите“ се представи новопривлеченият таран Чиро Имобиле. Бившият ас на Торино, Борусия Дортмунд и Севиля вкара две от попаденията, а третото бе дело на Балде Кейта. Сенегалецът игра не по-слабо, а тримата заедно с Фелипе Андерсон причиниха много неприятности за бранителите пред вратаря Орестис Карнезис.

Началото на мача не се отличи кой знае с какви шансове, но Лацио съумя да извлече максимума още от първия си чист шанс. Марко Пароло центрира от ъглов удар вляво от вратата на Карнезис, като успя да намери Сергей Милинкович-Савич при далечната греда. Сърбинът от своя страна отклони за Имобиле, който от границата на вратарското поле също с глава прониза горния десен ъгъл за 1:0.

След паузата Лацио успя да реши всичко през първия четвърт час. В 54-ата минута защитниците пред Карнезис станаха жертва на собствения си опит да оставят Балде Кейта в изкуствена засада. Синхронът между тях беше толкова лош, че Фелипе Андерсон изведе съотборника си в редовна позиция сам срещу вратаря, а талантът елиминира Карнезис с шут приз краката му – 2:0.

В 61-ата вече всякакви въпросителни около крайния изход паднаха. Сенад Лулич получи топката точно пред дъгата, ала вместо да стреля с много интелигентен пас я продължи вляво. Там Кейта отстъпи място на намиращия се в по-добра позиция Имобиле, а той с техничен диагонален шут по тревата вкара за 3:0.

Попадението успокои гостите, които се върнаха назад в отбрана, а Удинезе започна да създава ситуации. В 67-ата вратарят Томас Стракоша направи удивително спасяване при изстрел с глава на Стипе Перица, а в 74-ата отново Перица показа силата си във въздуха. Този път ударът му беше от непосредствена близост и при все това стражът на Лацио съумя да опази мрежата си суха.

В 77-ата минута дойде и последната по-интересна ситуация, като тя бе в полза на Лацио. Кристиано Ломбарди получи чудесна топка в наказателното поле и веднага стреля към вратата на Карнезис. Гръцският вратар нямаше шанс да се намеси, но късметът му се усмихна и кълбото срещна десния стълб.

Така с 13 точки Лацио влезе в топ 3, като изостава с 1 от втория Наполи и 2 от лидера Ювентус. И неаполитанци, и торинци обаче тепърва ще играят своите мачове от 7-ия кръг.

Удинезе от своя страна допусна 4-о поражение от началото на кампанията. Тимът на Джузепе Якини заема 14-а позиция със 7 пункта, на 2 пред първия под чертата тим на Палермо.