Два ранни гола си отбелязаха Фиорентина и Наполи в последния мач от 27-я кръг в Серия А, за крайното 1:1. Още в шестата и седмата минути те си размениха по едно попадение, и след това не успяха да решат спора.

Така Наполи излезе втори, но остана на три точки зад лидера Ювентус, със своите 58, а Фиорентина е с 53, колкото има и Рома на третото място.

Двубоят на "Артемио Франки" бе наистина фантастичен, и можеше да приключи с още голове.

Маркос Алонсо бе оставен непокрит в шестата минута и засече с глава центриране от корнер за 1:0.

След около 30 секунди обаче, Гонсало Игуаин се възползва от едно лошо изчистване и успя да завърши покрай Чиприян Татарушану.

Атаките към двете врати бяха неспирни, и удар на Борха Валеро се отплесна в аут, а Никола Калинич също пропусна за Фиорентина. Калинич удари и греда, след като излезе очи в очи с Пепе Рейна, но бе спрян от стълба.

Игуаин също се озова сам срещу Татарушану, но му бе вдигната засада, преди да успее да отиграе.

За втори път гредата спаси Наполи в 38-та минута, след шут на Тейо.

Гостите имаха невероятен шанс в 58-та минута, но Татарушану направи спасяването на сезона, след като първо отказа Кайехон, а след това спря и добавката на Игуаин.

Мати Фернандес прати един удар покрай вратата, а от другата страна Марек Хамшик бе спрян навреме от Давиде Астори.

В края Игуаин бе спрян от флаг за засада, а след това Маноло Габиадини намери отлично Инсине, но и той не успя да преодолее Татарушану. Кулибали пък отказа Калинич да засече центриране на Бернардески право във вратата.