Нападателят на Ювентус Алваро Мората не скри факта, че се чувства много добре в Торино след летния си трансфер от Реал Мадрид.

Юношата на „белия балет“ излезе 20 милиона евро на италианския шампион и напоследък започна да оправдава платената сума. С представянето си той заслужи и първа повиквателна за мъжкия национален отбор на Испания – нещо, което трудно щеше да постигне ако бе останал на „Сантиаго Бернабеу“.

„Миналата година, когато бях в Мадрид, ако не терена нещата не вървяха добре, се чувствах много по-защитен“, каза Мората. „Сега моите родители често идват в Торино, моята приятелка също, когато може, приятели ме навестяват от време на време... Няма толкова много хора около мен, ако нещата се объркат. Трябва сам да се справяш.“

„Не съм от този тип играчи, които се предават, когато нещата се развиват по план. Преди ме беше страх, съмнявах се в себе си. Този етап отмина. Ако сбъркам, значи съм сбъркал. Следващият път ще направя всичко както трябва.“

„Най-хубавото за всеки играч е да брани честта на родината си. Прекарах доста време на места като Андалусия, където усещам специална връзка. Харесвам ми да нося флага на Испания и се наслаждавам на тези мигове“, заяви Мората.