Ръководството на Милан е готово да купи полузащитник, но той трябва да влиза във финансовата рамка от 15 милиона евро, съобщава „Sky Sport Italia“.

„Росонерите“ са се насочили към Хосе Соса и Милан Бадель, но не е задължително да бъде някой от двамата.

Преди дни Силвио Берлускони подписа предварителния договор за продажбата на контролния пакет акции на "росонерите" на китайските инвеститори, с които преговаряше през последните пет месеца. 

Сделката е била подписана от Данило Пелегрино, който е изпълнителен директор на компанията-собственик на "червено-черните" - "Фининвест". Той е бил оторизиран да свърши това лично от Берлускони. От страна на китайците подписът е на Хан Ли, с което се осъществява продажбата на 99.93% от акциите. 

Консорциумът плаща общо 740 млн. евро за този пакет, като от тази сума 220 млн. евро са дълговете на Милан, които веднага ще бъдат изчистени. Отделно китайците са задължени по договра да инвестират в клуба 350 млн. евро в период от следващите три години. 

Официално цялата документация ще бъде подписана до края на годината, когато ще приключи и преходният период за смяната на властта при "росонерите". Китайците плащат първоначален депозит от 100 млн. евро, за да може предварителният договор да влезе в сила. От тази сума 15 млн. ще се платят веднага днес, а останалите 85 млн. - в срок от 35 дни. Цялата сума по сделката трябва да се изплати до края на годината.