Ръководството на Милан има много ясна представа кого иска за заместник на Синиша Михайлович. Според „Гадзета дело спорт“ грандът от Милано ще направи всичко възможно, за да привлече за треньор националния селекционер Антонио Конте.

„Росонерите“ са склонни да удовлетворят всяко искане на специалиста, включително и осигуряването на договор с 4 милиона евро годишна заплата. На Апенините вярват, че дните на Михайлович начело са преброени, а евентуален провал срещу Карпи за Купата на Италия тази вечер окончателно ще подпечата заминаването му.

Спортният всекидневник допълва, че ако се стигне до уволнение, Марчело Липи ще поеме Милан до края на сезона, а след това ще отстъпи позицията на Конте, докато продължи да работи под друга роля.

Все пак остава уговарката, че сърбинът ще доизкара сезона до края му, стига да избегне по-сериозни сътресения, но така или иначе след финала на първенство е „пътник“.

Във финансово отношение „росонерите“ ще бъдат значително улеснени да предложат на Конте желаното възнаграждение, тъй като от следващата кампания вече няма да им се налага да плащат течащите до момента заплати на предишните си двама наставници – Кларънс Зеедорф и Филипо Индзаги.

По принип се очаква Конте да напусне поста си на селекционер след Евро 2016, а сам неведнъж е заявявал, че работата на клубно ниво му липсва.