Новият треньор на Милан Филипо Индзаги записа победа в дебютния си мач начело на „росонерите“ в Серия А, който приключи с победа 3:1 над Лацио в първия кръг от италианското калчо. Жереми Менес се отчете с първи гол за гранда от „Сан Сиро“, а по едно попадение добавиха Кейсуке Хонда и Съли Мунтари. Другият дебютант в титулярите на Пипо – Диего Лопес също се прояви на висота, като отрази дузпа в добавеното време на срещата.

Само седем минути бяха необходими на домакините, за да открият резултата. Стефан Ел Шаарави показа от предишния си блясък, след като се стрелна за контраатака отляво, получи топката и с огромна лекота почти прелетя покрай новото попълнение на римляните Стефан де Врай. Фараона стигна до ъгъла на наказателното поле и с външен фалц сервира кълбото за Кейсуке Хонда, който стреля през краката на вратаря Етрит Бериша за 1:0.

„Росонерите“ се дръпнаха леко назад, което позволи на Лацио да поеме контрола, но без да създаде нищо значително.

След паузата Милан пак опита да потегли на скорост и го стори. В 56-ата минута Игнацио Абете се включи отдясно по нападението надбяга защитник на гостите и центрира ниско към близката греда, където Съли Мунтари изскочи и засече в далечния долен ъгъл за 2:0.

В 64-ата минута събитията започнаха да взимат чудовищна насока за Де Врай, който фаулира противник в наказателното поле и съдията му вдигна жълт картон, но преди това посочи бялата точка. Оттам новата покупка Жереми Менес шутира мощно в долния ляв ъгъл, за да направи преднината на Милан класическа.

Много бързо, при това с голяма доза късмет, Лацио намали резултата в 67-ата. Марко Пароло центрира отдясно към Филип Джорджевич, който вся смут в централната двойка бранители Кристиан Сапата и Алекс, който чукна топката по посока на вратата си, а Диего Лопес реагира със закъснение.

В 77-ата минута Де Врай можеше отчасти да изкупи грешките си, но изстрелът му с глава след центриране от ъглов удара прелетя покрай вратата.

В 81-ата и капитанът Стефано Маури получи шанс да стреля към вратата след разбъркване пред вратата на Лопес. Топката отскочи към полузащитника и с левия крак от 12 метра той потърси долния ляв ъгъл, ала без успех.

Заключителните минути преминаха под диктовката на „лациалите“, като в четвъртата минута гостите дори получиха дузпа за нарушение на Абате срещу Антонио Кандрева. Тъкмо потърпевшият застана зад топката и я насочи до дясната греда, но твърде слабо и Диего Лопес с невероятна изява изби.

Така Милан оглави класирането в Серия преди изиграването на серията късни неделни двубои от програмата на първия кръг.

Лацио пък остана предпоследен, като единствено Фиорентина към този момент има по-лоша голова разлика. 

В другия от по-ранните мачове днес Аталанта и Верона не успяха да си отбележат гол и приключиха при 0:0.