Легендата на Наполи Диего Марадона изрази своето неудовлетворение от слабия старт на клуба в Серия А и посочи треньора Маурицио Сари за главен виновник.

56-годишният специалист бе назначен на поста през лятото след раздялата с Рафаел Бенитес, който пое Реал Мадрид. Сари още няма победа в първите 3 кръга от калчото, като дотук балансът му е 2 равенства и едно поражение. Това отрежда на Наполи 14-ото място във временното класиране.

„Храня огромно уважение към Сари, но ние няма да имаме успешен Наполи с него начело“, сподели Марадона.

„Сари е добър човек, но не е достоен за Наполи. За него да бъде на скамейката е голям подарък. Отборът се нуждае от треньор, който осъзнава значимостта и престижа на това да бъдеш част от Наполи.“

„Аз бих задържал Бенитес, който отиде в Реал Мадрид. Този ход е потвърждение за неговата работа и е факт, че на него не му липсват фенове по света. Сегашният Наполи няма добър игрови стил или защита, която внася спокойствие, че да може да мечтае за нещо голямо. Този Наполи ще има много трудности в битката за местата в средата на таблицата. Ядосан съм, защото не заслужаваме подобно отстъпление“, допълни Марадона.