Треньорът на Интер Роберто Манчини е готов да направи сензационен ход преди днешното дерби за върха в Серия а с Рома. Италианският тактик може да остави своя водещ реализатор от миналия сезон Мауро Икарди резерва въпреки огромния заряд на срещата.

С 23 точки в актива си „римските вълци“ в моменат оглавяват таблицата в калчото, докато Интер е четвърти с 2 по-малко. Освен всичко друго това е и сблъсъкът между най-доброто нападение в елита (Рома вкара 25 гола в 10-те си срещи) срещу най-силната защита (Интер е допуснал само 7 попадения във вратата си).

С 10 отбелязани гола дотук Интер определено има какво да подобрява в атакуващ план, затова евентуалната липса на Икарди би била приета като шок. Причината за евентуалното решение на Манчини се корени в изказването на аржентинеца след победата над Болоня. Тогава острието се оплака, че получава твърде малко подкрепа от съотборниците си.

„Искам голове от него, а не оправдания“, отвърна треньорът няколко дни по-късно в пресконференцията си.

Според „Кориере дело спорт“ Икарди може да получи „почивка“ за сметка на Стеван Йоветич, Иван Перишич и дори доскоро замразения на пейката Адем Ляич.