Парма и Милан сътвориха истинско голово шоу в мача помежду си от втория кръг на Серия А, който се игра на стадион „Енио Тардини“. „Росонерите“ спечелиха с 5:4 при гостуването си и оглавиха класирането в Серия А. Двубоят се превърна в истински спектакъл за зрителите, като освен деветте гола имаше два червени картона, а играчите на Филипо Индзаги нацелиха веднъж и гредата.

Милан започна по-силно мача и можеше да поведе още в 4-та минута, когато Джакомо Бонавентура подаде към Андреа Поли, който стреля от границата на наказателното поле на Парма, но изпрати топката над напречната греда.

Милан поведе в резултата в 25-та минута, когато Кейсуке Хонда подаде към Джакомо Бонавентура, който с премерен удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Миранте.

Парма бързо успя да се върне в срещата и да изравни резултата в 27-та минута, когато Кристобал Хоркера центрира в наказателното поле на Милан, където Антонио Касано засече топката с глава и я изпрати във вратата на Диего Лопес.

Парма - Милан 4:5

Милан отново излезе напред в резултата в 37-та минута, когато Инацио Абате центрира в наказателното поле на Парма, където Кейсуке Хонда показа, че умее добре да играе с глава и изпрати топката във вратата на Миранте.

Милан спечели правото да изпълни дузпа, след като Алесандро Лукарели извърши нарушение в наказателното поле на Парма и бе декориран в жълто от главния съдия. Наказателният удар бе реализиран от Жереми Менес в 45-та минута и „росонерите“ поведоха с 3:1.

Парма върна един от головете паси в 51-та минута, когато Кристобал Хоркера центрира от корнер в наказателното поле на Милан, където Фелипе отблизо вкара топката във вратата на Диего Лопес.

Двата отбора продължиха да играят много открито и Милан бе близо до това да вкара четвърти гол в 55-та минута, когато Жереми Менес подаде към Инацио Абате, който стреля опасно, но Миранте спаси.

Парма - Милан 4:5

Милан остана с човек по-малко на терена в 58-та минута, след като Даниеле Бонера игра с ръка и бе изгонен за втори жълт картон.

Парма можеше да изравни резултата в 60-та минута, но ударът на Антонио Касано бе спасен от Диего Лопес.

Милан отбеляза четвърти гол в 68-та минута, когато Найджъл де Йонг се възползва от грешка на Антонио Касано, напредна и излезе сам срещу Миранте, след което хладнокръвно го преодоля и направи резултата 4:2.

Парма отново намали изоставането си в резултата в 73-та минута, когато Рафаеле Паладино центрира от корнер в наказателното поле на Милан, където Алесандро Лукарели засече топката с глава и я изпрати във вратата на Диего Лопес.

Парма - Милан 4:5

Милан бе изключително близо до това да реализира пети гол в 75-та минута, когато Съли Мунтари подаде към Жереми Менес, който стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Миранте.

Парма също завърши мача в намален състав, след като Фелипе бе изгонен за втори жълт картон в 77-та минута.

Милан се възползва от нова грешка в отбраната на Парма в 79-та минута. Жереми Менес стигна първи до топката в наказателното поле на „дуковете“, след което пусна топката в страни от Миранте, а след това с пета вкара петия гол във вратата на Парма – 5:3.

Парма - Милан 4:5

Матиа де Шилио си отбеляза нелеп автогол в 89-та минута, за който най-голяма вина носи вратарят на Милан Диего Лопес. Де Шилио върна една топка към испанския вратар, който не успя да уцели топката, за да я изчисти и тя влетя във вратата му.

Милан започна сезона в Серия А с две победи и има 6 точки, колкото Ювентус и Рома, но е с по-добра голова разлика и заема първото място. Парма остана без спечелена точка и е на предпоследната позиция. Другият отбор в Серия А, който няма спечелена точка след първите два кръга е последният Емполи.