Невероятна драма предложи двубоят между Рома и Сасуоло от 14-ия кръг в Серия А. Адем Ляич се притече на помощ, за да донесе 2:2 в Рим, а гостите единствено могат да съжаляват, че не решиха мача, когато водеха с два гола и имаха човек повече на терена.

Предвид вчерашната загуба на точки от лидера Ювентус, от „римските вълци“ се очакваше победа, с която да се съкрати разликата, ала в крайна сметка домакините бяха радостни, че не загубиха от „неровердите“ в първия двубой на Кевин Строотман като титуляр през настоящата кампания.

ВИДЕО от мача можете да видите ТУК!

Стартът на първото полувреме беше повече от шокиращ за тима на Руди Гарсия, който получи гол в 15-ата минута. Главният виновник беше вратарят Морган де Санктис, който получи пас във вратарското си поле и опита да излъже Симоне Дзадза, който се хвърли на шпагат и откри.

По-малко от 2 минути след това Сасуоло дръпна с още един гол. Симоне Мисироли пусна извеждащ пас към Дзадза, а защитата на Рома се провали в опита си за изкуствена засада. Това остави италианският национал с достатъчно време и пространство, за да насочи топката неспасяемо под гредата.

Рома можеше да отвърне в 21-ата минута, когато Ляич завърши хубав свой ред с тежък шут, който беше избит от Андреа Консили. В 29-ата Хосе Холебас отправи страхотна тупалка отдалеч, която почти строши напречната греда на Сасуоло. Към края на полувремето бранителят на римляните се отчете и с решаваща намеса в защита, като с шпагат попречи на Доменико Берарди да вкара от около 5-6 метра.

Втората част стартира отчайващо за домакините, които в 50-ата минута останаха с човек по-малко на терена. Даниеле де Роси си изкара втори жълт картон, след като загуби топката от Берарди в центъра и спря откъсващия се нападател с фаул. Седем минути след това Де Санктис донякъде изкупи вината си с невероятно спасяване с една ръка. Берарди нанесе много точен и силен удар към горния десен ъгъл, а ветеранът се справи впечатляващо.

Четвърт час преди края започна и завръщането на Рома в срещата. В 77-ата минута Симе Вършалко игра с ръка в наказателното си поле и така домакините получиха дузпа. Ляич не трепна и стреля ниско в центъра на вратата, за да намали.

Буквално в последните секунди на продължението падна и изравнителния гол. Алесандро Флоренци получи отдясно по атаката, като съдиите не забелязаха минималната засада, в която се намираше. Юношата на Рома пусна пас към далечната греда, където Ляич с плътен изстрел донесе точката. Малко след това и Сасуоло остана с намален състав, след като Вършалко бе отстранен за втори жълт картон.

Така статуквото на върха в Серия А остана непроменено – Ювентус е първи с 35 точки, а Рома е зад него с 31. Сасуоло от своя страна заема 10-ата позиция с 18 пункта.