Отборът на Лацио постигна никак нелесна победа с 2:1 при гостуването си срещу Сампдория в 16-ия кръг на Серия А. Така хората на Симоне Индзаги заличиха донякъде спомена от загубата в римското дерби от миналия кръг и се върнаха към победите.

Визитата на „Луиджи Ферарис“ не бе никак приятна задача за столичани, които през повечето време бяха принудени да играят на контраатака и да се отбраняват в половината си. Въпреки това Лацио успя да вземе ключов превес в самия край на първото полувреме, когато реализира две попадения в рамките на 4 минути. Първо в 40-ата минута Фелипе Андерсон направи за смях свой съперник отляво по атаката, като си пусна топката покрай него и го надбяга. Последва центриране към границата на наказателното поле, където Сергей Милинкович-Савич се извиси и от упор разстреля вратаря Кристиан Пуджони.

В 44-ата „орлите“ вече водеха с 2:0. Отново Фелипе Андерсон блесна с центриране отдясно, като този път пусна подаването по тревата, а до вратарското поле Марко Пароло се хвърли на шпагат и провря кълбото между Пуджони и близката греда.

След паузата Лацио изпусна няколко добри шанса да убие интригата, а това вдъхнови Сампдоря за финален щурм. В 89-ата защитата на Лацио не можа да изчисти топката далеч от пеналта и тя попадна у Патрик Шик. Той премина един опонент и след това с левачката стреля мощно от около 20-21 метра. Вратарят Стракоша не реагира много добре и топката се оплете в долния му ляв ъгъл.

Въпреки това Лацио съхрани успешно минималния си аванс и така събра 31 точки на 4-ото място в Серия А. Петият Наполи е с 28 преди своя мач от кръга (гостуване на Каляри), а Милан и Рома са пред „лациалите“ с еднакъв актив от 32 точки (мач помежду си в понеделник).