Лацио записа втора поредна победа в Серия А, като се справи у дома с аутсайдера Сасуоло. "Орлите" очакваха лек мач срещу последния в таблицата, но измъкнаха успеха едва с 3:2 и потрепериха в края. 

Римляните изглеждаше, че са си опекли работата преди почивката, когато първо поведоха с 2:0, а после с 3:1. Но веднага след почивката гостите намалиха и върнаха интригата, правейки последните минути доста интересни. 

Иначе Лацио откри резултата рано-рано. Стефано Маури получи страхотна топка от Ожени Онази и с мощен шут не остави шансове на вратаря и се разписа още в 9-та минута. В 25-та всичко вече изглеждаше решено. 

Тогава Филип Джорджевич със страхотен изстрел с глава буквално разстреля стража на Сасуоло и направи резултата 2:0. Гостите обаче реагираха светкавично и върнаха интригата само минута по-късно. 

Тогава Никола Сансоне намери Доменико Берарди в наказателното поле и нападателят прониза стража на "орлите" и запази шансовете на отбора си. Малко по-късно обаче домакините отново дръпнаха с два гола разлика. 

В 35-та минута Антонио Кандрева направи 3:1, след като се оказа най-съобразителен, за да добави една отбита топка в мрежата. Така всичко изглеждаше, че тече по мед и масло за Лацио. Но до 50-та минута. 

Тогава Доменико Берарди намали на 2:3 от дузпа, а за нарушението при нея, червен картон получи Лорик Кана. Това направи доста напечени последните минути на двубоя. В 62-та минута обаче и Федерико Пелузо си изкара червен картон от състава на Сасуоло и така двата тима завършиха с еднакъв брой играчи. 

До края и двата тима имаха свои шансове, като Алесандро Лонги и Марко Пароло не бяха точни за гостите, докато Кандрева и Мирослав Клозе пропуснаха шансовете за Лацио. В крайна сметка повече голове не паднаха и римляните вече взеха актив от 9 точки след този мач. Сасуоло пък е на последно място само с 3. 

Драматична развръзка имаше и на друг мач от Серия А. Дженоа надви Парма на "Енио Тардини" с 2:1, а победното попадение за генуезците отбеляза Алесандро Матри в заключителните секунди на продължението на редовното време. 

Преди това след нулево първо полувреме, Диего Пероти откри резултата в 53-та минута. След самостоятелен пробив на футболиста ударът му беше безпощаден и гостите поведоха с 1:0. Но две минути след това Факундо Ронкалия беше изгонен за втори жълт картон и интригата се върна. 

И в 66-та минута всичко изглеждаше по мед и масло за "дуковете". Тогава Масимо Гоби пусна страхотен пас успоредно на голлинията, където беше Масимо Кода, който обаче не успя да уцели топката с глава, а с тяло, но въпреки това я вкара. 

И въпреки натиска на Парма, последната дума в мача беше за играчите на Дженоа. С прекрасен изстрел Матри направи 2:1 и потопи в скръб феновете на домакините и донесе трите точки за генуезците. Така те вече имат 8 точки, докато Парма остава в зоната на изпадащите само с три и с трета поредна загуба. 

Ето и резултатите от днешните мачове в Италия:

Лацио - Сасуоло 3:2

Парма - Дженоа 1:2

Сампдория - Аталанта 1:0

Удинезе - Чезена 1:1

Емполи - Палермо 3:0