Лацио записа важна и сладка победа на рождения си ден над силен съперник. "Орлите" изненадаха високо летящия тим на Фиорентина, който е в подножието на върха и го победиха с 3:1 насред Флоренция. 

Герои за гостите от Рим се превърнаха Балде Кейта, който отбеляза първото попадение в този мач, и в края Сергей Милинкович, който вкара втория гол. Малко след него Факундо Ронкалия само намали, а интригата се съсипа в последните секунди, когато Филипе Андерсон оформи крайния резултат. 

Първата част беше изключително равностойна и не предложи много интересни моменти преди почивката. Но най-важният момент в двубоя беше точно тогава, след като единственото попадение падна точно преди паузата. 

В продължението на първата част Филип Джорджевич го намери по перфектен начин и след перфектно първо докосване на Кейта, той прати топката в долния ляв ъгъл, за да направи резултата 1:0. 

След почивката двуострите атаки бяха доста повече, но точно попадение така и не падна до продължението на двубоя. Тогава в 93-та минута изглеждаше, че всичко е решено, когато Сергей Милинкович-Савич направи 2:0, но още в ответната атака Факундо Ронкалия намали и остави интригата жива за последните две минути на мача. 

В тях Фиорентина се хвърли масирано напред, но "виолетовите" бяха хванати на контраатака и в 96-та минута Филипе Андерсон с шут от границата на наказателното поле направи крайното 3:1 и всичко приключи. 

Така Лацио записа важна победа на 116-ия си рожден ден и вече има 27 точки в средата на таблицата. Фиорентина пък изпусна да се качи на върха, макар и временно и остана в подножието му с 38 точки, на една зад Интер.