Късно голово шоу в дербито на седмия кръг на Серия А донесе равенство 2:2 между Интер и Наполи. Всички голове паднаха в последните 11 минути от срещата, като на два пъти повеждаха гостите от Неапол, а домакините изравняваха.

През първото полувреме домакините от Интер имаха повече положения, но не успяха да ги реализират.

Най-сериозното от тях бе в 39-ата минута, когато гредата спаси неаполитанците. Ернанес стреля чудесно и топката се удари в стълба на вратата на Наполи.

Преди това добри ситуации имаше отново пред Ернанес и пред Икарди. За Наполи репликира Хамшик, но нито един от двата отбора не реализира и полувремето завърши 0:0, след като защитите взеха превес над нападателите.

През второто полувреме обаче по-добрият отбор бе Наполи.

В 50-ата минута Инсиние върна гредата, след като на ръба на засадата получи топката в пеналта на Интер и намери страничния стълб на вратата на домакините.

В 70-ата минута реферът на мача Даниеле Орсато не отсъди странно нищо, когато Видич на два пъти фаулира повече от очевидно Игуаин, а декориран с жълт картон за протест беше потърпевшият играч на Наполи.

В 79-ата минута се стигна до гола на Кайехон. След изпълнение на тъч Видич изби с глава, но прати топката на крака на испанеца, който простреля интеристите за 0:1.

В 82-ата минута след изпълнение на корнер интеристите се върнаха в мача. Топката беше отклонена с глава към нахлуващия от втора позиция Гуарин и той отблизо не сгреши за 1:1.

След гола треньорът на Интер Валтер Мадзари бе изгонен от съдията, понеже от радост напусна своята техническа зона.

В 90-ата минута, обаче, Кайехон бе намерен от сънародника си Давид Лопес в пеналта и той отблизо наказа за втори път Интер за 1:2.

Това обаче не бе всичко в срещата. Само минута по-късно Ернанес изравни отново за 2:2 в лудия финал на мача със страхотен удар с глава.

Така в класирането Наполи е седми с 11 точки, а Интер девети – с девет пункта.