Интересно изискване са имали шефовете на Ювентус, за да прекратят по взаимно съгласие договора на наставника Антонио Конте преди дни. Те са поискали гаранция от него, че поне един сезон няма да подписва с друг клуб от Серия А, за да го пуснат да си ходи. 

Явно специалистът се е съгласил на това условие, защото вече не е в отбора. Изискването обаче не важи за националния отбор на Италия, така че все още има вероятност той да застане начело на "скуадра адзура". 

Развитие около този казус обаче ще има едва в средата на август. Тогава са изборите за нов началник на италианския футбол, след което той ще може да преговаря за наследник на напусналия Чезаре Прандели. 

По-рано днес се появиха информации, че Антонио Конте е вариант за наставник на ПСЖ, въпреки че парижани си имат треньор, в лицето на Лоран Блан. Французите обаче категорично ги отрекоха. 

Конте напусна поста си начело на "старата госпожа" само два дни след началото на подготовката. Той беше наследен от бившия треньор на Милан Масимилиано Алегри, а това не се хареса на феновете.