Отборът на Киево стигна до 1:1 пред собствена публика в градското дебри срещу Верона от 7-ия кръг на Серия А. Домакините до голяма степен не оправдаха ролята си на фаворити, като трябваше да се спасяват от загубата с гол в последните минути.

Мачът не предложи кой знае каква атракция откъм опасни ситуации пред двете врати, като преобладаваха далечните удари и опитите да се създаде нещо след статични положения. Федерико Вивиани първи обстрелва вратата на противника, но стражът на Киево Албано Бицари спаси. В 18-ата минута Лука Ригони сътвори най-запомнящия се момент, като отправи страхотен шут от 25 метра, а Рафаел с хубава намеса изби над гредата.

Впоследствие „летящите магаренца“ имаха две ситуации след преки свободни удари на Валтер Бирса, като при втория опитът за центриране на словенеца се разходи пред голлинията, а Бощян Сезар не можа да стигне до топката.

След почивката ситуацията не се промени особено след паузата, като гостите от Верона поведоха в 70-ата минута след статична ситуация. Вангелис Морас стигна първи до центриране от фаул и с глава отклони топката за Ерос Пизано, който отблизо нямаше как да сбърка.

Седем минути преди края обаче Киево си заслужи точката. Масимо Гоби центрира чудесно отляво, а Лукас Кастро с глава стреля мощно под гредата и извън обсега на вратаря.

Така „летящите магаренца“ записаха втори пореден хикс в първенството и с 12 точки са на 6-ата позиция. Верона пък е в зоната на изпадащите – 19-о място и едва 4 пункта, като остава единственият тим в калчото без победа от началото на сезона.