Новакът в Серия А Карпи записа историческа първа победа в италианския елит, след като надигра гостуващия Торино с 2:1 в мач от 7-ия кръг на калчото. Резултатът със сигурност може да се приеме като изненада предвид формата на „биковете“ от началото на кампанията. За тях това е едва второ поражение, като момчетата на Джампиеро Вентура тази вечер дори имаха шанс поне временно да оглавят класирането.

Карпи обаче показа сърцата игра и по никакъв начин не отстъпваше на съперника. Пред собствените си фенове “бианкоросите” можеха да поведат още в 8-ата минута, когато Матео Феделе изпълни по чудесен начин пряк свободен удар от около 35 метра, а вратарят Даниеле Падели трябваше да избива с плонж.

В 29-ата Торино отвърна чрез Макси Лопес, чийто шут от десетина метра обаче бе блокиран от защитник. В 33-ата Чезаре Бово стреля опасно от дистанция, а топката прелетя малко над вратата на Карпи.

Първият гол за домакините падна в 55-ата минута с известна доза късмет. Габриел Силва стреля от гарницата на наказателното поле и намери десния стълб, а след това топката рикшира в хвърлилия се вратар Падели и пресече голлинията.

В 72-ата минута Карпи насе втори удар. Марко Бориело центрира чудесно за Ридер Матош и брразилецът с глава разстреля Падели отблизо.

Три минути по-късно Торино върна един гол чрез Макси Лопес от дузпа. Опитният нападател стреля прецизно до лявата греда и върна надеждите за своите.

Това обаче бе всичко, до което „биковете“ стигнаха и те остават трети с 13 точки, на две зад лидерите Фиорентина и Интер. Карпи пък изскочи на 16-о място вече с пет точки и прекъсна серия от 6 мача без успех.