Новото острие на Фиорентина Никола Калинич сам е изявил желание да намали заплатата си, за да може трансферът му в италианския клуб да се осъществи. Това разкри агентът на футболиста Томислав Ерчег.

27-годишният таран пристигна от финалиста в Лига Евроа Днипро Днипропетровск, които получиха 5,5 милиона евро. Приносът му за силния старт на „виолетовите“ е повече от видим, като дотук той има 7 гола в 11 мача.

„Никола много бързо се настрои към Флоренция, но може би дори и той не е очаквал да има такъв силен старт“, коментира агентът на Калинич.

„Треньорът Пауло Соуса му се обади по телефона и го увери, че Фиорентина ще се бори за челните позиции. След това обаждане нямаше нито един миг, в който Никола да е искал нещо различно от трансфер във Фиорентина. Той избра клуба заради думите на Соуса. Фиорентина изрази най-силно желание да го има в редиците си в сравнение с другите два клуба, които го искаха.“

„Също така мога да потвърдя, че Никола сам намали трансферната си цена и исканата заплата, за да премине във Фиорентина. Той знаеше, че това е правилният избор“, добави Ерчег.