Защитникът на Милан Давиде Калабрия признава, че след две поредни поражения "росонерите" не е в добро положение.

"Сегашната ситуация в Милан не може да се нарече положителна", заяви Калабрия, който получи повиквателна за младежкия национален отбор на Италия, в интервю за Ла Република.

"Ние се стараем да излезем от ямата, в която отборът се намира в последните няколко години. Надявам се, че с подкрепата на клуба и новите играчи можем да преодолеем трудностите. Трябва да направим необходимото, за да зарадваме феновете", коментира Калабрия.

"Радвам се, че ме повикаха в младежкия национален отбор. Емоциите, които ме изпълвят, няма как да бъдат описани. Ще си призная, че не очаквах повиквателна, но след като направих три добри мача за Милан, явно треньорският щаб на националния отбор е останал доволен от играта ми", допълни бранителят.

"Не мога да си обясня поражението от Наполи, не победихме и Дженоа. Това е тежък удар за нас, но ние сме длъжни за си избием от главата предишните загуби и да успеем да усъвършенстваме нашата игра", продължи играчът на Милан.

"В момента мислите ми са насочени изцяло върху националния отбор, когато се завърна в Милан ще дам всичко възможно за просперитета на Милан", завърши изказването си футболистът.