Шампионът на Италия Ювентус изпусна важни точки в борбата за поредна титла. "Бианконерите" не успяха да победят Фиорентина като гости и мачът във Флоренция завърши при нулево равенство. 

Двата тима определено не са в добри отношения, а те съвсем стигнаха точката на замръзване през лятото на 2012 г. при трансферната сага около Димитър Бербатов. От тогава мачовете между тях са истински битки, така беше и тази вечер. 

Преди почивката Фернандо Йоренте на два пъти, Пол Погба и Артуро Видал не успяха да се разпишат за "старата госпожа". Хубави шансове се откриха пред Марио Гомес, Хуан Куадрадо и Матиас Фернандес за "виолетовите", но и те не успяха да пронижат мрежата на опонента. 

След почивката емоциите определено бяха повече. В 49-та минута Патрис Евра беше много близо до откриването на резултата в полза на торинци, но стреля слабо от близка дистанция и Нето улови. 

В средата на втората част Фиорентина също можеше да открие. В 68-та минута Хуан Куадрадо стреля много добре, но Джанлуиджи Буфон отрази по виртуозен начин и опази резултата непроменен. 

До края и двата тима имаха своите шансове да отбележат, но Кума Бубакар от състава на домакините и Роберто Перейра от Юве не бяха точни и така резултатът се запази непроменен от началото до края. 

Така Ювентус събра 35 точки на върха на класирането и със сигурност няма как да бъде свален от него този кръг. Рома обаче може да съкрати дистанцията само на една точка при успех през уикенда. Фиорентина е на осмата позиция с 20 точки и страхотни изгледи за атакуване на позициите в евротурнирите.