Новото попълнение на Фиорентина Якуб Блашчиковски разкри, че е имал и оферта от Шалке 04, но от уважение към Борусия Дортмунд и феновете се е решил на приключението в Серия А.

Полският национал ще играе като преотстъпен при „флорентинци“ този сезон, които платиха 1 милион за тази цел, а разполагат и с опция за постоянен трансфер срещу 6 милиона евро.

„Шалке наистина ме искаха, но от уважение към феновете на Борусия Дортмунд не се възползвах от тази възможност, дори и не я обмислих“, обяви футболистът на личния й сайт.

„Във футбола и живота се случват неща, които са много по-важни от парите.“

„Феновете винаги са били феноменални. Благодарение на тях успях да стигна толкова далеч в Борусия. Благодаря им за всички тези години и се надявам да получа възможността да им го кажа лично. Част от сърцето ми ще остане завинаги ще остане в Дортмунд. Беше ми изключително трудно да се реша на тази стъпка. Вярвам, че това беше най-точното решение. За мен най-важното е да имам шанса да играя в силно първенство и националния отбор. Идването ми във Фиорентина е стъпка в правилната посока“, заключи Блашчиковски.