Още две нови попълнения са на крачка от преминаване в италианския гранд Интер. Това са Гари Медел от Кардиф Сити и Алекс Тейшейра от украинския шампион Шахтьор Донецк.

Спортният директор на "нерадзурите" Пиетро Аусилио призна, че вече за чилийския национал е изпратена официална оферта. Изчаква се отговорът на уелския тим дали ще я приеме, или ще има преговори. 

"Вече сме изпратили офертата си за Гари Медел. Той е играч, когото много харесваме и когото искаме в състава си. Той обаче все още не е играч на Интер, така че не мога да кажа нищо повече", сподели Аусилио. 

Очаква се за него да бъдат платени 7 млн. евро, а сумата да набъбне до 9 млн. в зависимост от представянето му. Развитие се очаква до края на седмицата. 

В същото време, на радара на Интер е и Алекс Тейшейра. Той беше сред отказалите да се приберат в Донецк играчи заради военния конфликт в Украйна и това веднага породи информации, че е търсен от редица европейски отбори. 

За него разговорите не са толкова напреднали, като не е ясно даже дали въобще ги е имало, или става въпрос само за засилен интерес към него от страна на италианския гранд.