Ръководството на Интер ще има среща утре, на която да обсъди дали не трябва да се отнеме капитанската лента от Мауро Икарди. За това призна спортният директор Пиеро Аузилио след неочакваното поражение с 1:2 от Каляри днес.

Срещата на „Джузепе Меаца“ бе белязана от грандиозна грешка на вратаря Самир Ханданович при победния гол за сардинци, но също така и с пропуск от дузпа на Икарди. Изпуснатият наказателен удар обаче няма нищо общо с предстоящата дискусия по висшите етажи в клуба, а причината е скандалът с феновете, който автобиографията на нападателя породи.

Книгата беше публикувана тази седмица и една от главите в нея предизвика гнева на феновете. Те се ядосаха на твърденията на Икарди за инцидента, при който той влезе в конфликт с привържениците при загубата с 1:3 от Сасуоло през февруари 2015 година. Ултрасите на „нерадзурите“ твърдят, че аржентинецът е излъгал при преразказа на случилото се, а се и ядосаха допълнително на твърденията му, че е възнамерявал да се обади на „100-ина престъпници от Аржентина, които да убият“ всеки хулиган, дръзнал да го заплашва.

Днес преди мача с Каляри вицепрезидентът Хавиер Санети обяви, че клубът подкрепя гледната точка на привържениците и ще предприеме нужните действия.

„Казаното от Санети отразява позицията на целия клуб“, потвърди Аузилио. „Всички трябва да се фокусират върху случилото се в мача срещу Каляри, но утре ще говорим с Икарди и ще вземем своите решения.“

„Атмосферата на стадиона днес беше много странна и не ни беше лесно да играем. През първото полувреме се справихме добре, тогава подходът беше правилен. Чух какво е писал Икарди, но лично аз не съм купувал или чел книгата. Атмосферата на стадиона не помогна на отбора, а аз видях футболист, който не беше фокусиран.“

„Целта е да оправим ситуацията. Доколкото знам, имаме вътрешен правилник и ако даден играч наруши правилата, следва наказание. Ще говорим утре с него, за да разберем доста неща вече на хладни глави“, добави Аузилио.