Отборът на Интер имаше доста нервно домакинство срещу Болоня в 29-ия кръг на Серия А, но все пак успя да постигне победа. С голове на Иван Перишич и Данило Д'Амброзио тимът на Роберто Манчини спечели с 2:1 срещу добре подредения тим на Роберто Донадони. „Хрътките“ очевидно бяха дошли с мисълта да не загубят и доста затрудниха своя противник, преди накрая да капитулират при две изпълнения на ъглови удари. Франко Бриенца намали в последната 90-а минута, но това беше максимумът за Болоня.

Още с първия съдийски сигнал се видя, че Интер ще гони ранно попадение и всъщност „нерадзурите“ не бяха много далеч да го постигнат. В 5-ата минута Едер се пребори за изсипана топка в наказателното поле и веднага центрира прострелно към далечната греда. Там Мауро Икарди се хвърля да засича и се размина с топката, а в резултат на това получи контузия, заради която беше заменен принудително в 11-ата минута.

Болоня също извърши ранна смяна, тъй като и техният нападател Матиа Дестро пострада и напусна игра с травма.

Гостите имаха супер възможност да открият резултата в 20-ата минута. Тогава Донса бе изведен сам отдясно и напредна до наказателното поле. Тъмнокожият футболист стреля мощно от 15-ина метра, като го стори в аут покрай близката греда.

Десет минути преди почивката Интер също имаше своя шанс на контраатака. Перишич успя да догони едно не много сполучливо подаване отляво и върна към Адем Ляич пред наказателното поле. Сърбинът веднага шутира с десния крак, а макар вратарят Антонио Миранте да се хвърли, топката намери дясната греда.

След паузата статуквото не се промени особено, но трябва да се отбележи, че Интер достигаше много рядко до чисти ситуации. Все пак упорството и решимостта на домакините бяха възнаградени в 72-ата минута. Тогава Брозович изпълни корнер отляво по атаката, като центрира към далечната греда. Там Д'Амброзио взе високата топка и намери непокрития във вратарското поле Перишич, който отблизо опъна мрежата – 1:0.

Само четири минути по-късно резултатът беше удвоен по сходен начин. Отново Брозович центрира отляво и насочи подаването си в същата зона като предния път. Този път Жоао Миранда отклони с глава, а Д'Амброзио от воле намери горния десен ъгъл – 2:0.

Все пак Болоня успя да направи последните минути интересни. В 85-ата минута първо Лука Рицо пропиля две уникални положения. Емануеле Джакерини мина през няколко съперници като на парад отляво и му подаде, а от 7-8 метра ударите на Рицо на два пъти бяха блокирани от бранители.

В 90-ата минута гостите успяха да намалят, като Рицо се измъкна отдясно и пусна успореден пас пред наказателното поле. Бриенца пое поддаването и стреля мощно по диагонала, а лек рикошет в Мурийо помогна на топката да намери мрежата зад Самир Ханданович.

В крайна сметка Интер не допусна други сътресения и се поздрави с победата, която временно го качи на 4-о място с 54 точки, на една пред петия Фиорентина. Третият Рома, който също не е играл мача си от кръга, има 56 в актива.

Болоня остава 9-и с 36 пункта, като се намира в серия от четири поредни шампионатни мача без успех.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS