Треньорът на Милан Филипо Индзаги заяви, че градското дерби с Интер не може да бъде третирано като обикновен мач. Според наставника „нерадзурите“ ще имат доста проблеми срещу неговия тим в неделя, тъй като „росонерите“ са по-добра форма.

Италианският специалист няма да може да разчита на контузения Алекс и наказания Даниеле Бонера, но в състава ще се върне Кейсуке Хонда, а възстановявалия се цяло лято Рикардо Монтоливо ще седне на пейката.

„За съжаление Алекс получи мускулна травма на тренировка, но който и да го замени ще свърши добра работа. Имаме много други опции като Дзакардо, Албертаци, Армеро и Сапата“, каза Индзаги.

„Сан Сиро“ ще бъде нашето предимство. Манчини е свикнал с тези дербита, но като погледна стадиона, ми става ясно, че този мач не може да бъде като останалите. Трябва да търсим победата с всички средства, защото дербитата не се играят, а се печелят.“

„Ние сме готови за това предизвикателство и тренирахме добре. Нямам търпение да дойде утре. Не мисля толкова за Интер, колкото за Милан. Правя разговорите си с тима от сърце, а не ги планирам предварително. Понякога дори не ми се налага да говоря“, каза Индзаги.