Драмите около капитана на Интер Мауро Икарди взеха нова посока. След домакинската загуба от Каляри с 1:2 група от 40 ултраси на тима е атакувала автомобила на аржентинеца пред неговия дом.

Напрежението между нападателя и крайните фракции от агитката се подпали заради автобиографията му, в която той публикува пасаж за предишния си конфликт с привържениците. Тарторите на ултрасите обвиниха нападателя в лъжа и че е извъртял дадени детайли от историята. В „Инстаграм“ обаче футболистът призна, че действително е заявил пред клуба, че „ще повика 100-ина престъпници от Аржентина да убиват на място“ всеки, дръзнал да го заплашва или атакува. Заради всичко това утре Икарди може да бъде лишен от капитанската лента.

Страстите се нажежиха още повече днес, след като острието изпусна дузпа при поражението със сардинци с 1:2. Именно по тази причина 40 ултраси са причакали Икарди да се прибере в своя дом, когато тръгнали към колата заплашително. Тълпата се разотишла преди да стигне до автомобила, тъй като охранителят на футболиста се показал навън с ръка върху дръжката на пистолета си.

Феновете обаче все пак не си тръгнали преди да закачат протестен банер върху оградата на къщата. „Ние сме тук... Когато твоите аржентински приятели се появят, ще ни предупредиш ли или ще действаш като страхливец?“, гласи посланието.