Героят за Ювентус от дербито с Рома - Леонардо Бонучи - демонстрира самочувствие след победата с 3:2 над може би най-големия конкурент на "бианконерите" за титлата. Според него, играчите на "старата госпожа" са показали, че са по-добри от съперника си. 

Те стигнаха до успеха след две дузпи и бомбен шут на Бонучи в заключителните минути, като им се наложи да правят пълен обрат от 1:2. Римляните хвърлиха вината върху доста неадекватния в този мач съдия, но според италианския национал причините за победата на Юве са съвсем други. 

"Днес показахме, че сме по-добрият отбор и надделяхме над един страхотен отбор. Показахме, че сме страхотен тим, след като наваксахме изоставането и стигнахме до победата. Това беше много важно за нас."

"Но има още няколко аспекта, върху които ще трябва да поработим и ще трябва да подобрим. Днес допуснахме твърде много нервни моменти и това ще трябва да се промени занапред."

"Колкото до мен, чувствам се щастлив. Наистина това е най-великият гол в кариерата ми. Най-хубавото е, че с него донесох много важни три точки срещу един просто превъзходен отбор", сподели Бонучи след двубоя.