Треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че неговите играчи е трябвало да придадат числов израз на доминацията си при владеенето на топката в мача срещу Сампдория (0:0) в събота вечер.

Равенството беше първо за „джалоросите“ през сезона в Серия А, но дава добър шанс пред Ювентус да се откъсне на три точки пред тях, ако шампионите на Италия победят Палермо.

„Беше трудно да движим топката бързо и точно на терен като този. Като гледам статистиката, не сме имали достатъчно удари в очертанията на вратата, за да се надяваме на три точки“, отчете Гарсия.

„Владеехме топката в 65 процента от времето, но ти трябва и малко късмет, както видяхме при изстрела на Жервиньо в дясната греда, който не пожела да влезе. Хареса ми цялостното ни представяне предвид условията. Имахме 20 изстрела към вратата, но недостатъчно от тях бяха точни. В това отношение бяхме доста под стандартите си. Според мен всички дадоха максимума и показаха правилно поведение на терена, така че един треньор може да бъде доволен от това.“

„Франческо Тоти игра само едно полувреме през седмицата, така че физически беше в добра форма и го видяхме да се труди здраво тази вечер. Дори гонеше противниците, за да помага в защита. Не е лесно за никого от нападателите на терен като този, затова съм доволен от своя капитан“, допълни Гарсия.