Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани се защити по повод обвиненията, че е подбил цената на Габриел Палета, когато „росонерите“ го купиха от Парма.

В момента срещу шефа на „росонерите“ тече разследване, което може да го подведе под отговорност за фалита на един от традиционните клубове в Италия, който сега играе при аматьорите. Сделката между двете страни стана факт през февруари тази година, а обявената трансферна сума за централния бранител бе 2,5 милиона евро.

„Трябва да запазя мълчание, защото адвокатите ме посъветваха да не говоря“, каза Галиани.

„Ако ние не бяхме купили Палета, играчът щеше да прекрати договора си или пък да го вземем четири месеца по-късно като свободен агент.“

„Също така искам да подчертая, че Палета се отказа от 7 месечни заплати, за да премине при нас. Неговият агент също направи някои жертви. По онова време Милан беше единственият клуб, който плати на Парма, а ето, че ни разследват заради банкрута им. Това ми се струва малко странно. Дали съм бил наясно с положението на Парма? Обясних как стоят нещата, няма да коментирам повече“, каза още Галиани.