Легендата на Рома Франческо Тоти потвърди, че е подписал шестгодишен договор с клуба и след като прекрати футболната си кариера, ще заеме поста на технически директор.

Тоти ще прекрати своята кариера през следващото лято, тъй като продължи настоящия си договор с „джалоросите“ за още един сезон.

„Много съм щастлив, защото след тази година като играч, аз ще имам още шест години като директор“, коментира Тоти пред клубната телевизия на Рома.
„Както винаги съм казвал на президента Джеймс Палота, предпочитах тази специална роля на технически директор. Те се съгласиха и аз съм изключително щастлив“, добави Принца на Рим.

„Новият договор е сбъдната мечта за мен, аз наистина го исках много. Винаги съм искал да завърша кариерата си, носейки през цялото време фланелката на един клуб - Рома. След като говорих с президента Палота, съм още по-решен да останем задружни и да постигнем големи неща."

„Надявам се, че ще успея да спечеля своето второ скудето с Рома. Ние вярваме, че ще триумфираме през следващата година. Надявам се в последната ми година като футболист да празнуваме заедно. Говорих с президента и му казах, че ще направя всичко възможно, за да спечеля титлата. Сега ще се насладя на ваканцията си. Искам, когато се върна да бъда напълно фокусиран върху новия сезон и представянето си“, добави капитанът на Рома.

„Хората от целия град очакват проекта за новия стадион. Ще бъде хубав стадион, наш собствен стадион, където ще може да постигнем велики неща. Надявам се, че възможно най-скоро ще може да бъде изграден“, каза още Франческо Тоти.

Навършващият 40 години през септември Франческо е част от Рома още от 12-годишна възраст. За 758 мача за първия отбор той има цели 304 гола, макар да не играе на позицията на чист нападател.

Според информация на Апенините, Тоти ще получи заплата в размер на 1 милион евро в последния си сезон в Рома.