Фиорентина най-после сложи край на серията си от два мача без победа и го направи срещу един от най-подходящите съперници. "Виолетовите" преодоляха с 3:0 у дома Интер и го изпревариха в подреждането на Серия А. 

Успехът за състава от Флоренция дойде след голове-красавци на Кума Бубакар и Хуан Куадрадо преди почивката и на Ненад Томович в последните минути, с което беше оформено тежкото поражение за "нерадзурите". 

Още в началото всичко започна по перфектен начин за домакините. В 7-та минута Бубакар получи топката в половината на Интер, напредна с хубав дрибъл и изпрати неспасяем бомбен изстрел в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0. 

Мауро Икарди можеше да изравни пет минути след това, но вместо това да се случи, в 19-та Фиорентина поведе с 2:0. Точен тогава беше Хуан Куадрадо, който също вкара подобен красив гол от далечна дистанция, но в другия ъгъл на вратаря и удвои аванса на тима си. 

До почивката само Додо имаше шанс да намали изоставането на Интер, но вратарят на "виолетовите" се справи блестящо. През вторите 45 минути домакините продължиха да тормозят противника си и в крайна сметка стигнаха до класическа преднина в 77-та минута. 

Тогава Ненад Томович направи страхотна солова акция и след това стана третият играч на флорентинци, който разстреля Самир Ханданович с мощен изстрел, за да направи резултата 3:0. Този резултат се запази и до края. 

Благодарение на него, Фиорентина мина пред Интер в класирането и вече е на седмата позиция с 9 точки. "Нерадзурите" остават девети с една по-малко, а това беше втората им поредна загуба. 

В другия късен мач в неделя вечер, Наполи постигна измъчена, но много сладка победа над Торино. Момчетата на Рафа Бенитес обърнаха противника си на своя стадион и надделяха с 2:1. 

Те изоставаха с 0:1 до почивката след невероятен гол на Фабио Куалярела. Той беше изведен зад защитата на Наполи на ръба на засадата и с перфектен шут по диагонала откри резултата в 14-та минута след асистенция на Максимович. 

След това домакините се скъсаха да пропускат, като преди изравнителното попадение бяха изпуснали 17 положения. Но на каръка беше сложена точка в 55-та минута. Тогава 162-сантиметровият "джобен" Лоренцо Инсине се разписа с глава след перфектно центриране на Хуан Сунига и изравни. 

Домакините продължиха да пилеят положения, но в крайна сметка се докопаха до успеха. В 72-та минута Инсине асистира на Хосе Кайехон за победното попадение и резултатът беше оформен на 2:1 в полза на Наполи. 

Това позволи на момчетата на Рафа Бенитес да вземат глътка въздух и да запишат втора поредна победа. Неаполитанците събраха вече 10 точки за седмата позиция, а Торино остава в долната половина на таблицата с пет точки на 14-то място.