Отборът на Кротоне изпусна да вземе първата си победа на ниво Серия А, като стигна до 1:1 при гостуването си срещу Фиорентина от междинния 10-и кръг. На „Артемио Франки“ гостите водеха до 85-ата минута, когато допуснаха и изравнителния гол.

Българският национал Александър Тонев беше в групата за мача, но остана на пейката и не се появи в игра. Срещата пък бе белязана от много лоши метеорологични условия и в 18-ата минута двубоят беше прекъснат заради порой за около 45 минути.

Когато условията се подобриха, играта беше подновена, а часовникът продължи от 18-ата минута. Само 6 минути след подновяването на Кротоне сензационно поведе. Давиде Фалчинели откри резултата след безумна грешка на вратаря Чиприан Татарушану. Румънецът се хвърли да лови безадресно центриране, но изтърва топката и нападателят на Кротоне без проблем се разписа на празна врата.

Домакините се хвърлиха в щурм, но при тежките условия не можеха да практикуват обичайни си стил. Все пак пет минути преди края на редовното време защитата на Кротоне се провали при центриране от корнер. Милан Бадел центрира към първа греда, а защитниците позволиха на кълбото да продължи към вратарското поле. Там то стигна без проблеми до Давиде Астори, който от 1-2 метра без проблем реализира.

Във втората минута от продължението Милан Бадел можеше да направи и пълен обрат, но вратарят Алекс Кордас отвърна с чудесна намеса, за да спаси точката.

Тя не на направи кой знае каква услуга на Кротоне, който остава последен с едва 2 пункта от първите си 10 мача. Фиорентина заема 11-а позиция с 13 точки.