Фиорентина е новият едноличен лидер в Серия А след лесна победа над Аталанта. "Виолетовите" надделяха с лекота с 3:0 над този съперник на своя "Артемио Франки" и дръпнаха на втория Интер. 

Йосип Иличич, Борха Валеро и Жоан Верду с попаденията си донесоха трите точки на домакините и така победата беше изкована. А иначе как ще се развие тази битка стана ясно още в самото начало. 

Още в 5-та минута Габриел Палета направи дузпа, заради която получи и червен картон. При удара от 11-те метра Йосип Иличич не сбърка и прати топката в мрежата, за да открие резултата. Така пътят към победата за Фиорентина стана чист. 

Борха Валеро изпусна хубаво положение малко след това, а Максимилиано Моралес имаше най-добрата ситуация за Аталанта в средата на втората част, но не успя да я оползотвори. 

В 34-та минута Фиорентина изкова успеха си след втория гол в мача. Тогава той получи извеждащ пас в наказателното поле и се озова сам срещу вратаря, като с прецизен удар го преодоля за 2:0. 

След този развой "виолетовите" се забавляваха и играеха за публиката. Те изпуснаха доста положения, но все пак имаха време да оформят и класиката в този двубой. Това стана малко преди края. 

В 89-та минута Жоан Верду получи топката около границата на наказателното поле и без да се колебае изстреля хубав удар, който не остави никакви шансове на вратаря и се оплете в мрежата до дясната греда. 

Така след тази победа Фиорентина събра 18 точки и излезе еднолично начело. Аталанта пък падна до осмата позиция с 11 точки и ще се надява на по-добри времена в следващите си мачове.