Ювентус официално представи своето ново попълнение Патрис Евра, който договори по-рано този месец. Французинът изглеждаше щастлив от трансфера и обеща, че идва в Торино, за да печели трофеи като част от „бианконерите“.

Сагата около привличането на 33-годишния ветеран беше забележителна, като първоначално Евра бе постигнал принципна договорка с Юве да премине при тях като свободен агент след 8 сезона на „Олд Трафорд“. „Старата госпожа“ обаче се забави с финализирането на сделката и Евра поднови контракта си с „червените дяволи“. В крайна сметка двата отбора се разбраха и бившият играч на Монако подписа за 2 години с шампиона на Италия.

„Съдбата ми е такава: на 17 години тъкмо в Италия пред мен се откри възможността да стана играчът, който съм днес“, каза Евра.

„Щастлив съм, било ми е писано да се върна и така да осъществя една моя мечта. Да бъда част от Ювентус е невероятно. Това е стартът на едно ново приключение. Идвам от тим като Манчестър Юнайтед, където спечелих всичко, а сега съм в Юве, където още нищо не съм печелил.“

„Искам да печеля и избрах Ювентус, за да го сторя. Ще дам всичко от себе си за клуба, феновете и моите съотборници“, завърши Евра.