Емполи продължава да изненадва с доброто си представяне в италианската Серия А. Тимът записа четвърти пореден успех и общо пети мач без поражение, като новата жертва беше Болоня, при това насред неговия стадион. 

Тимът на Марко Джампаоло надделя с 3:2 над момчетата на Роберто Донадони и се изкачва все по-нагоре в подреждането, което само може да радва феновете в навечерието на празниците. 

Мачът започна с надмощие на гостите, които имаха няколко страхотни контри в началото, но не ги оползотвориха. Но в средата на полувремето стигнаха до гол. В 24-та минута при бърза контра Мануел Пучарели се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, той би, топката рикошира в крак на защитник на Болоня и излъга вратаря, за да се оплете в мрежата - 1:0. 

Но само след 12 минути домакините изравниха. Тогава Франко Бриенца изпълни страхотно пряк свободен удар от около 17-18 метра, с което не остави шансове на вратаря, за да стане резултатът 1:1. 

Но това далеч не беше всичко преди почивката. В 42-та минута Пьотр Зелински намери перфектно ветерана Масимо Макароне и бившият италиански национал насочи топката неспасяемо до лявата греда, за да даде пак преднина на тима си. 

Но гостите не успяха да я удържат до почивката. След уникална грешка в защитата им топката стигна до Матия Дестро и той с прекрасен удар около границата на наказателното поле препарира стража, за да направи 2:2. 

Двубоят беше решен веднага след почивката. В 48-та минута Мануел Пучарели намери перфектно отново Масимо Макароне и нападателят за втори път прониза стража на Болоня, този път с глава и оформи крайното 3:2. 

Този резултат се запази до края на двубоя, с което Емполи събра 27 точки и засега е на шестата позиция, като може да посрещне Коледа и Нова година в подножието на евротурнирите. Болоня пък е 13-и с 19 точки, но поне със сигурност по време на празниците няма да е в опасната зона.