Дани Алвеш ще носи фланелката с номер 23 в новия си клуб Ювентус в чест на ЛеБрон Джеймс. Бразилският защитник парафира двугодишен договор със „Старата госпожа“.

„Аз избрах да играя с №23. ЛеБрон Джеймс е човек, на когото аз се възхищавам за начина, по който той непрекъснато преоткрива себе си и никога не почива на лаврите си, винаги се стреми към нови предизвикателства и победи“, заяви Алвеш.

Миналата година Дани Алвеш игра с номер 6 в чест на бившия си съотборник Шави, който миналото лято напусна „каталунците“ в посока катарския Ал Сад. Шестицата е номерът, с който ЛеБрон Джеймс се състезаваше в Маями Хийт преди официално да обяви завръщането си в Кливлънд.

ЛеБрон Джеймс донесе първа титла в НБА на неговия Кливлънд през тази година и Алвеш смята, че баскетболната звезда е модел за подражание.

„След напускането на Маями, където той имаше чудесна кариера, ЛеБрон се завърна с гръм и трясък и преоткри себе си“, каза Алвеш. „Това е решение, което доведе до избора ми да се преместя в нова страна, да играя с нови съотборници и да опитам друг тип футбол“.

След като спечели титлата в Ла Лига през последните два сезона с Барселона, Алвеш ще се присъедини към Ювентус, шампион през последните 5 сезона в Италия, но целта, която десният защитник си е поставил, е спечелването на Шампионската лига.

„Мечтата на клуба е да спечели Шампионската лига и се надявам да им помогна да постигнем това“, каза Алвеш. „Не мога да кажа какво точно, което се изисква от Ювентус да спечели. Успехът в Шампионската лига е това, за което ще започнем да работим от сега нататък. Трябва да вярваме в спечелването на най-престижното клубно отличие, ако искаме да стане реалност. Аз и моите съотборници ще дадем всичко от себе си.“

Алвеш също така обясни, че предизвикателството да играе в Италия, го е мотивирало да напусне Испания.

„За мен е чест да бъда тук. Юве има голяма мечта и аз искам да я направя реалност. Историята на клуба ме очарова. Имам голяма възможност да вляза в историята с този клуб“.