Българският национал Ивайло Чочев не успя да помогне на своя Палермо в мача с Удинезе от междинния кръг в Серия А. В последната битка от 10-ия кръг сицилианците паднаха с 1:3 от Удинезе на свой терен. 

Родният халф не беше сред титулярите, като се появи на терена като резерва в 60-та минута. Той влезе при резултат 1:1, но до края в мрежата на Палермо паднаха нови две попадения и всичко приключи с трета поредна загуба. 

А иначе мачът започна перфектно за домакините. Още в 10-та минута те поведоха в резултата с гол на Илия Несторовски, но до почивката "фриуланите" изравниха чрез Сирил Теро в 36-та минута, който се разписа след асистенция на Силван Видмер. 

Чочев влезе след един час от началото на двубоя в търсене на победата на мястото на Джузепе Пецела. Но последваха нови две попадения в мрежата на сицилианците до края на двубоя. 

Четвърт час преди края Секо Фофана даде преднина на Удинезе след пас на Емил Халфредсон. В 79-та минута Фофана направи 3:1 и сложи точка на спора, а сега асистенцията беше на Емануел Агиеманг-Баду. 

В 82-та минута Роланд Салай от Палермо получи втори жълт картон за симулация в търсене на дузпа и на практика след този случай всичко в мача приключи. Така Палермо записа трета поредна загуба и остава в зоната на изпадащите с 6 точки в актива си. Удинезе вече е с 13 и дръпна в средата на класирането.