Единственият българин в Серия А Ивайло Чочев отново не игра за тима си Палермо при победата у дома над аутсайдера в първенството Парма. Сицилианците надделяха с 2:1, а халфът беше в групата, но не се появи на терена. 

Пауло Дибала откри резултата за домакините преди почивката, но малко след това Рафаеле Паладино изравни. Едгар Барето обаче донесе успеха за сицилианците в края, а червените картони на Филипе и Масимилиано Ирати в края не повлияха на резултата. 

Мачът започна с двуостри атаки и към двете врати. Рафаеле Паладино, Антонио Касано и Стефан Ристовски пропуснаха страхотни шансове за Парма, докато Франко Васкес не беше точен за домакините. 

Но този атакуващ футбол нямаше как да не доведе до гол. Първият от тях падна в 37-та минута. Тогава след заучено положение при изпълнение на пряк свободен удар Пауло Дибала се озова на стрелкова позиция и се разписа за 1:0. 

Но отговорът на "дуковете" не закъсня. При една контра Антонио Касано с великолепен 50-метров пас намери зад защитата Рафаеле Паладино и той с хубав параболичен удар вкара за 1:1. 

След почивката продължи равностойната игра, но гол падна едва в края. Тогава в 73-та минута Едгар Барето застана отстрани на наказателното поле и изпълни страхотен пряк свободен удар, който с помощта на гредата влезе в мрежата за 2:1. 

Малко след това Фелипе от състава на Парма беше изгонен за втори жълт картон, а в края и Масимилано Ирати от състава на домакините получи същото наказание. А в последните минути Маури от състава на "дуковете" и Белоти от Палермо не можаха да променят резултата. 

Така Палермо взе важните три точки и вече има 17 в състава си в средата на таблицата. Парма пък остава на дъното на класирането и има само 6 точки от 13 мача, което предвещава кошмарен сезон.