Дженоа и Палермо завършиха наравно 1:1 в последния мач от 12-ия кръг на Серия А. За втори път от началото на сезона, българският национал Ивайло Чочев бе сред титулярите на Джузепе Якини и се справи добре с изявите си.

Бившият играч на ЦСКА остана на терена до 66-ата минута, когато бе заменен от Робин Куиазон, а за смяната повлияха и две ситуация в началото на второто полувреме, в които българинът пострада и сякаш получи лека травма.

През първата част Чочев игра на добро ниво като в 24-ата минута подаде отлично към Пауло Дибала в наказателното поле, но аржентинецът не успя да реализира.

Иначе именно Дибала откри резултата още в 7-ата минута, в която осъществи страхотен солов спринт към вратата на домакините и с удар в горния ляв ъгъл преодоля Матиа Перин.

В 28-ата минута отново той бе близо до втори гол, но изстрелът му бе отразен от голлинията.

2 минути по-късно пък Дженоа изравни. Андреа Бертолачи пое топката след рикошет и с нисък удар по земята от границите на наказателното поле вкара в долния ляв ъгъл на Стефано Сорентино за 1:1.

Последваха няколко положения и за двата отбора през първото полувреме, а в 59-ата минута Франко Васкес от състава на гостите уцели левия страничен стълб.

До края на мача и двата тима изпуснаха по няколко положения и в крайна сметка си поделиха по точка. В класирането Дженоа е на пето място с 20 точки, докато Палермо е на 13-а позиция с 14.