17-годишният българин Владислав Жиков, който е полузащитник във футболния клуб "Милан", попада в класацията за 60-те най-талантливи млади футболисти в света на британския вестник "Гардиън".

В списъка са включени само играчи, родени през 1999 г. Владислав е роден на 18 януари през въпросната година във Видин, но от 4-годишен живее в Италия, след като родителите му се местят в Неапол, пише VESTI.BG.

Там той започва да тренира футбол, а заедно с него първите си стъпки във футбола прави и детето чудо на вратата на Милан Джанлуиджи Донарума. По-късно и двамата са привлечени в школата на "росонерите".

Британското издание пише, че Живков бележи много бързо израстване, откакто старши треньорът на Милан Винченцо Монтела го е поканил да тренира с първия отбор и го е включил в разширения състав за контролата с Борнемут през септември.

Жиков прави голямо впечатление на престижния младежки турнир "Ал Кас" в Катар през 2015 г., когато отбелязва и гол във вратата на Арсенал. Сега Жиков е спряган за една от младите надежди на световния футбол.