Президентът на Рома Джеймс Палота потвърди информациите, че има напрежение между него и треньора на тима Руди Гарсия. Собственикът на римския гранд заяви, че наставникът би трябвало да се справя по-добре с избора си на състав за мачовете.

„Джалоросите“ се борят да намерят постоянство в изявите си от началото кампанията, а през седмицат допуснаха унизително поражение с 2:3 от БАТЕ Борисов в Шампионската лига. Именно последното отново изостри слуховете относно уволнението на Гарсия, а с последната си публична изява Палота със сигурност не успокои страстите.

„Разполагаме с отлични играчи в отбора. Руди би трябвало да знае кои от тях трябва да играят и в какъв състав“, отбеляза президентът на Рома.

„Той може да оправи нещата, но трябва да намери точната химия между силните и слабите страни на своите футболисти. Подписахме с няколко отлични играчи и с някои младоци, които ще постигнат велики неща през идните години“, добави Палота.

Положението на Гарсия в Рома може да стане още по-деликатно, ако не успее да победи Палермо през уикенда. Спортният директор Валтер Сабатини е имал среща с французина вчера, на която го е уверил, че разполага с доверието на шефовете, ала последното бързо може да се промени при още един незадоволителен резултат.