Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис разкри, че Гонсало Игуаин има освобождаваща клауза в договора си с клуба и тя възлиза на точно 100 милиона евро.

През последния месец се заговори за изненадващ интерес от страна на Барселона, който души около бившия ас на Реал Мадрид. При всички положения обаче неаполитанци няма да се разделят евтино с един от водещите си играчи.

„Някои от медиите написаха, че освобождаващата клауза в контракта на Игуаин е 70 милиона евро“, каза Де Лаурентис. „Е, аз мога да ви кажа, че миналата година, когато подписвахме с него, в договора фигурираше клауза за 100 милиона евро.“

„Както можете да видите, медиите винаги дезинформират. Те поглъщат тези истории и хипотези, но мислите ли, че след 10 години начело на клуча един човек на киното, който е продуцирал над 400 филма, не знае как да напише договор на футболист?“

„Вярвате ли, че аз съм човек, който не знае как да сключи добра сделка? Аз наистина харесвам Игуаин, той е забележителен човек и винаги се държи много добре. Така че докато нашите взаимоотношения са добри, не виждам проблеми“, завърши босът на Наполи.