Отборът на Болоня постигна третата си победа в Серия А от началото на сезона. „Хрътките“ без проблем надиграха Сампдория с 2:0 в петия кръг на калчото, като без съмнение мигът, който спря дъха, беше първият гол на Симоне Верди. Колкото до гостите, те продължават да бъдат непостоянни в изявите си, като завършиха срещата с 10 души и регистрираха трето поредно поражение.

Дотук Болоня има 100-процентов актив при домакинствата и запази тази тенденция включително срещу генуезците. „Рособлу“ бяха по-активният тим в хода на целия мач, като имаха редица ситуации още преди паузата. В 32-ата минута Матиа Дестро предизвика спасяване от Емилиано Вивиано с много силен шут, а три по-късно Блерим Джемайли стреля от около 20 метра и изгледа как топката преминава само на сантиметри покрай левия стълб.

В 45-ата минута все пак Болоня откри и заслугата беше колкото на Ладислав Крайчи за центриране отляво, толкова и на Верди за убийствения изстрел от воле. Чехът видя включването на своя съотборник в съвсем далечния края на наказателното поле и му прати висок пас. Италианецът пък не прави опити да овладява, а директно вложи цялата си сила в изстрела от 15-16 метра, който прониза горния ляв ъгъл на невярващия Вивиано – 1:0.

Само пет минути след почивката Крайчи се отчете с втора асистенция. Той получи пространство да пробие отляво и пусна остър пас по тревата, до който при близката греда първи стигна Дестро и съумя да прокара кълбото покрай вратаря – 2:0.

Самп нямаше какво да губи и се вдигна на щурм, който обаче приключи в 69-ата минута. Тогава Едгар Барето не разбра, че играта е спряна и зверски изрита през краката съперник, а съдията дори не се замисли, докато вадеше червения картон.

В самия край на мача и Болоня остана с 10 души, след като резервата Федерико ди Франческо също бе отстранен директно от игра.

С 9 точки Болоня заема 4-ото място във временното подреждане, докато Сампдория продължава да потъва – 13-а позиция и 6 точки.