Президентът на Милан Силвио Берлускони намекна, че се е отказал от идеята си да строи нов стадион за клуба.

По-рано през годината „росонерите“ спечелиха правото да започнат строеж на съоръжението в областта Портело, ала спор с компанията, която притежава земята забави процедурите.

По време на политическо събитие в Милано, Берлускони бе помолен да говори по темата и тогава той разкри, че с новия му партньор Бий Течаубол са решили отборът да остане на „Сан Сиро“.

„Мисля, че Милан ще остане на „Сан Сиро“, каза бившият премиер на Италия. „Наистина харесвам този стадион. Мистър Бий също го харесва. Той е убеден, че това е най-правилното решение. „Сан Сиро“ е призвам да приема футболни мачове.“

„Сделката ми с Мистър Бий? Остават само някои формалности. Бий Течаубол много ми допада. Дали ще приключим до рождения ми ден (29 септември – б.р.)? Не, може би два дни след това. Така или иначе аз съм на възраст, на която вече не е нужно да вдигам партита за рождения ден.“

„Ние се фокусираме върху маркетинга на марката „Милан“ сред пазарите на Далечния изток, не само върху Китай. Това би трябвало да носи на клуба годишен приход от около 100 милиона евро“, добави Берлускони.