Собственикът на Милан Силвио Берлускони с широка усмивка демонстрира оптимизъм за новия сезон и заяви, че атмосферата в клуба вече е променена.

През миналата кампания „росонерите“ направиха отчайващ старт в Серия А, който им коства участие в евротурнирите през настоящата кампания и две треньорски глави – Масимилиано Алегри и Кларънс Зеедорф. През лятото постът бе даден на дебютанта Филипо Индзаги, който потегли обещаващо с победа 3:1 над Лацио.

Днес Берлускони пристигна на „Сан Сиро“ за „обичайното си петъчно посещение“, както го нарича изпълнителният директор Адриано Галиани.

„Атмосферата тук е променена“, каза той пред насъбралите се журналисти, които разкриха какво е казал босът на футболистите на обед: „Вашата красива победа в първия кръг на Серия А бе достатъчна, за да върне нашия глад, да отърси феновете на Милан от негативизма, на който се поддадоха те през миналата година“.

„Получавам вече стотици съобщения, които изразяват удовлетвореността от отбора и от действията ни на пазара“, каза Берлускони при тръгването си. „Мисля, че е резонно да кажем, че се движим по план и търпеливо ще следваме този път“, допълни още бившият италиански премиер.