Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви след загубата от Наполи, че „бианконерите“ са свършили работата си, но съперника им е играл много добре на контраатака.

„Наполи игра много добре на контраатака. Ние направихме това, което се изискваше от нас. Създадохме много положения пред вратата на съперника, но пропуснахме да отбележим. Намираме се в труден момент. Сезонът обаче е дълъг. Сега предстои и пауза заради националните отбори. Футболът е безмилостна игра. Може да имаш 30 удара по посока на съперниковата врата и да получиш два гола на контраатака. Ние работим върху това повече играчи да бъдат на мое разположение. Това ще ми даде по-голям избор“, сподели Алегри.

„Аз не мога да искам нищо повече от моите играчи. Ернанес трябваше да се представи по-добре. Имах по-големи очаквания от него. Той направи някои неща, но не бе достатъчно добър. В момента разполагам с тези играчи. Трябва да направя моя избор“, добави треньорът на Ювентус.

„Шампионска лига е коренно различна надпревара в сравнение със Серия А.“

„Наполи разполага с много качество в своя състав. Ние допуснахме грешки и те се възползваха от тях. Ювентус ще се върне в борбата за класиране сред първите места в подреждането. Не знам дали ще успеем да спечелим скудетото, но трябва да направим всичко възможно. Ние също така имаме Шампионска лига и Купата на Италия“, каза още Макс Алегри.