Масимилиано Алегри заяви, че е бил „изумен“ от треньора на Каляри Зденек Земан. Ювентус се справи с Каляри с 3:1 в Серия А, което сложи край на серията от три поредни равенства за тима от Торино. Юве вече има четири точки аванс през Рома. Алегри добави още, че е било изключително важно отборът за завърши начело в класирането в края на 2014-а година.

„Бях изумен от промяната в системата на игра на Каляри. Не го очаквах“, призна наставникът на Ювентус пред Sky Sport Italia след като Земан използва 4-4-2, вместо познатото 4-3-3 за неговия състав.

„Имайки предвид трудния момент, през който преминават и факта, че играха именно с Юветтус, Земан се опита да затвори свободните пространства. Справихме се добре и не допуснахме неприятности. Бях ядосан след края, защото в модерния футбол нищо не е приключило, докато не приключи, особено срещу Каляри, който никога не се отказва. Трябваше да контролираме по-добре ситуацията при 2:0 и 3:0. След техния гол, ние отново заиграхме, но не трябва да допускаме такива рискове. Важно беше да сме първи в края на годината и сега можем да се подготвим максимално за Суперкупата“, сподели Масимилиано Алегри.

Ювентус ще играе срещу Наполи в Доха за Суперкупата на Италия.