Агентът на Мохамед Салах – Рами Абас е категоричен, че футболистът на Рома няма да бъде наказан, въпреки разследването на ФИФА.

Поводът – жалбата подадена от италианския Фиорентина относно преминаването на Мохамед Салах в друг тим от Серия А, този на Рома.

„Нито Салах, нито Челси ще бъдат наказани. От Фиорентина постоянно говорят за наказание на Салах, но той е част от Рома и вече играе за новия си отбор. Сега говорят, че през декември ще бъде наказан. Не, няма да бъде наказан нито през декември, нито през юни. Челси също няма да бъде наказан. Фиорентина ги е страх от Салах“, коментира Абас.

Египтянинът, който е собственост на Челси, се присъедини към римляните под наем през лятото, след като през изминалия сезон игра за тима от Флоренция. От централата на ФИФА потвърдиха за получения иск срещу английския шампион, като претенциите на ръководството на Фиорентина са за нарушение на договора помежду им.

Въпреки че от ръководството на Челси отказаха да коментират случая, техническият директор на „сините” Майкъл Еменало защити трансферната политика на клуба, след като през лятото 33 футболисти на шампионите преминаха в други отбори под наем.