Футболистът Франческо Ачерби, полузащитник на елитния италиански отбор Сасуоло, направи емоционално завръщане на терена, девет месеца след като му беше открит тумор в тестисите за втори път.

26-годишният играч беше на терена пълни 90 минути в мача със Сампдория, който завърши без голове. За Ачерби това е първа среща на терена от 8-и декември миналата година.

„Беше страхотно и много емоционално, въпреки че чувствах схващания в мускулите след 70-ата минута. Но не исках да излизам от терена. Щях да бъде много по-щастлив, ако бяхме прибавили три точки, коментира играчът пред медиите след края на срещата.

Година по-рано Ачерби беше диагностициран за първи път, но туморът беше отстранен оперативно. Той игра нормално в първите мачове от миналия сезон, но в един момент беше уличен в употреба на допинг в началото на декември. Футболната федерация му наложи наказание заради допинга, но пък олимпийският комитет го отмени, като се позова на становище на лекарската комисия. Те постановиха, че субстанцията е резултат от хормонотерапията за болестта./БТА